Prikupimo potpise! Izborimo se za referendum! Pripremimo se za napad!

Prikupimo potpise! Izborimo se za referendum! Pripremimo se za napad!

Zagreb, 16. travnja 2019. – Regionalnim skupom u Zagrebu sindikalnih povjerenika i aktivista iz Grada Zagreba, te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije završen je obilazak terena Inicijative 67 je previše organiziran u sklopu organizacijskih priprema za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovina.

Još jedna prepuna dvorana govori kako imamo snage za odrađivanje ove akcije, a upravo su svi bili složni: Vrijeme je za akciju!

Tijekom svih regionalnih skupova u Slavonskom Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Sisku, Puli, Karlovcu, Zadru i današnjeg u Zagrebu okupilo se više od 1.500 ljudi!

Namjera ih je bila motivirati za akciju, ali i informirati o argumentima koji govore kako u Hrvatskoj nema razloga, niti opravdanja za podizanje dobi za umirovljenje iznad 65. godine.

Kako se napominjalo, osim što želimo promijeniti uvjete za mirovinu, želimo i ispraviti nepravdu napravljenu najnovijim izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, jer visokih 70-80 posto radnih mjesta u Hrvatskoj nisu radna mjesta na kojima se može raditi do 67. godine života i zato što poslodavci ne žele stare radnike.

Inicijativa 67 je previše zalaže se za borbu protiv diskriminacije starijih radnika i omogućavanje svima da ostanu u svijetu rada do 65 godine starosti, a onima koji to mogu i žele duže.

Umjesto promjena u starosnim uvjetima, potrebno je osigurati uvjete za ostanak starijih radnika u svijetu rada. To, među ostalim, uključuje prilagodbu radnih mjesta starijim radnicima, ali i reformu sustava obrazovanja i osposobljavanje odraslih.

Referendum nije obrana, on je napad. Mijenjamo uvjete na bolje!”, poručio je predsjednik SSSH Mladen Novosel, zaključujući: “Prikupimo potpise! Izborimo se za referendum! Pripremimo se za napad!”

Pitanje mirovina tiče se svih nas, svih građana ove zemlje, svih radnika i radnica, današnjih i budućih umirovljenika, mladih radnika i radnica, naše djece koja tek trebaju zakoračiti u svijet rada.

Građanska inicijativa 67 je previše od širokog je javnog interesa, te poziva sve pojedince, organizacije i udruge da zajedno promijenimo uvjete za odlazak u mirovinu:

1) snizimo dobnu granicu za mirovinu sa 67 na 65 godina;

2) smanjimo penaliziranje prijevremenih mirovina

Pridružite nam se svojim idejama, radom, podrškom i pomoći u prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma. Zajedno možemo graditi bolju i pravedniju Hrvatsku.

UKLJUČI SE I TI!

Tags :