Podrška EPSU-a #67jepreviše: “Velika većina radnika neće imati koristi od Vladine reforme!”

Podrška EPSU-a #67jepreviše: “Velika većina radnika neće imati koristi od Vladine reforme!”

Bruxelles, 8. travnja 2019. – Europska federacija sindikata javnih usluga (EPSU) podržala je u ponedjeljak inicijativu 67 je previše.

U pismu kojega potpisuje glavni tajnik EPSU-a, Jan Willem Goudriaan, EPSU daje punu podršku zahtjevima za nižom dobi za umirovljenje te za manjom penalizacijom prijevremenoga umirovljenja.

EPSU također osuđuje izostanak bilo kakvih pregovora te ignoriranje konstruktivnih prijedloga sindikata u fazi savjetovanja i rasprave u Saboru. Iz tog razloga, EPSU se obratio i predsjedniku Vlade RH i ministru rada i mirovinskoga sustava, pozivajući na ozbiljan pristup i istinske pregovore, ali i na odgovarajuću analizu učinaka propisa.

Europska federacija sindikata javnih usluga uvjerena je u uspjeh inicijative 67 je previše i zadobivanje podrške javnosti, pogotovo uzevši u obzir prethodne uspješne sindikalne referendumske inicijative i zajedništvo sindikata u ovoj borbi protiv nepravedne mirovinske reforme.

Glavni tajnik Jan Willem Goudriaan poslao je i video poruku podrške inicijativi 67 je previše u kojoj ističe uvjerenost u uspjeh inicijative te dijeli zabrinutost zbog provedene mirovinske reforme i naglašava: „Znamo da velika većina radnika neće imati koristi od Vladine reforme.“

EPSU uvjeren u uspjeh inicijative #67jepreviše

EPSU broji 8 milijuna članova – radnika zaposlenih u ključnim javnim uslugama u 49 zemalja, među kojima i pet sindikata-članica iz Hrvatske.

Dodatno su poslali i pisma premijeru Andreju Plenkoviću te ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću koja možete i sami preuzeti na sljedećim poveznicama:

Tags :