Dragi volonteri, hvala!

Dragi volonteri, hvala!

Dragi volonteri,

Želimo vam najiskrenije zahvaliti na vašoj volji, spremnosti i odlučnosti da se pridružite našem timu aktivista i tako pridonesete uspjehu naše borbe za pravedniji mirovinski sustav.

U ponoć s 11. na 12. 5. proglasili smo veliku pobjedu: prikupili smo više od 600.000 potpisa za promjenu uvjeta za mirovinu!

Potpisivali su svi i za sve – umirovljenici i umirovljenice kako bi iskazali svoju brigu i solidarnost, radnici i radnice kako bi odlučivali o svojoj budućnosti, roditelji za svoju djecu i djeca za svoje roditelje, mladi za svoju budućnost. Potpisivali smo za one koje znamo i ne znamo, i ono što je možda još važnije – potpisivali smo za principe. Napravili smo prvi korak prema tome da kažemo da je dosta toga da se rad obezvređuje i da se na starost udara. Poslali smo poruku mladima da se borimo za njihova prava i da očekujemo da se oni bore za prava budućih generacija. Dali smo ljudima glas i nadu. Poslali smo poruku kako zajedno možemo mijenjati stvari, kako zajedno možemo uspjeti. Svega toga ne bi bilo da nije bilo vas.

Više od 4000 aktivista i volontera diljem Hrvatske radilo je tijekom dva tjedna kao jedno. Svaki sat na štandu, svaka minuta provedena na suncu, kiši i vjetru jedinstven je i nemjerljiv doprinos ovoj akciji. Vi ste oni koji čine ovaj uspjeh nevjerojatnim, a akciju još važnijom i vrjednijom. Hvala vam!

Hvala vam što ste poklonili svoje vrijeme kako bi pružili podršku ovoj akciji. Svojim primjerom pokazali ste da ujedinjenost, požrtvovnost i zajednička borba – ne samo da nemaju alternativu, nego su jedini način na koji možemo i trebamo dalje. Na taj način zadužili ste radničku i sindikalnu borbu i na to možete biti samo ponosni.

Pozivamo vas da i dalje budete uz nas. Ova pobjeda samo je prva faza naše borbe za pravedniji mirovinski sustav. Sljedeći korak je referendum – ako i kada do njega dođe, opet ćemo trebati vašu pomoć kako bismo osigurali veliki odaziv građana i podršku našim zahtjevima. No, za istinski pravedan mirovinski sustav po mjeri čovjeka ključan je rad po mjeri čovjeka. Da bismo taj cilj ostvarili nužna je zajednička borba i solidarnost svih koju smo demonstrirali u ovoj akciji. Pridružite nam se i u toj borbi, jer samo zajedno možemo uspjeti!

Inicijativa 67 je previše